Henrik Harlaut vill se OS i Sverige 2026. Foto: TT

Efter OS-fiaskot – vill se Sverige arrangera

Uppdaterad
Publicerad

OS i Pyeongchang i februari blev ett misslyckande för Henrik Harlaut.

Nu drömmer han om ett OS i Sverige 2026.

– Det vore fett att, i värsta fall, få avsluta tävlingskarriären på hemmaplan i Stockholm, säger han.

Slopestyleåkaren Henrik Harlaut var en av de svenska guldfavoriterna i OS i Pyeongchang, men svensken gjorde ett misslyckat kval och missade finalen.

Nu drömmer 27-åringen om ett olympiskt spel på svensk mark 2026.

– Det hade varit hur fett som helst, säger Harlaut när han delade med sig av sina tankar på en pressträff i Stockholm under onsdagen.

väntas dra sig ur

Med tanke på att Calgarys OS-kommitté verkar ha gett upp tanken på ett vinterspel 2026 står det nu mellan Milano och Stockholm om var mästerskapet hamnar 2026.

– Jag ska fortfarande tävla 2026, då kommer jag vara 34 år gammal. Det vore fett att, i värsta fall, få avsluta tävlingskarriären på hemmaplan i Stockholm, säger han.

Henrik Harlaut har flera tunga meriter och bland annat hela tio X-Games-medaljer, sex guld och fyra silver. Men någon OS-medalj har svensken ännu inte vunnit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.