Foppa och Hansdotter ska fixa OS åt Sverige. Foto: Bildbyrån

”Foppa” ska lobba för svenskt vinter-OS

Uppdaterad
Publicerad

Den 24 juni sker omröstningen som bestämmer om Stockholm får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Den svenska OS-kandidaturen tar hjälp av en rad nuvarande och tidigare OS-medaljörer för att påverka IOK-delegaterna på plats inför själva avgörandet som sker i Lausanne. Däribland Peter ”Foppa” Forsberg.

Till Schweiz reser bland annat skridskoåkaren och trefaldige OS-guldmedaljören Tomas Gustafson, liksom ishockeyspelaren Peter Forsberg, curlingspelaren Anette Norberg och simmaren Gunnar Larsson, alla med två OS-guld vardera.

Svenska idrottsprofiler på plats inför IOK-mötet blir även namn som höjdhopparen Stefan Holm, slalomstjärnan Frida Hansdotter, ishockeyspelaren Jonas Bergqvist och skicrossåkaren Anna Holmlund.

Stockholm vill arrangera OS-tävlingarna i kälksporterna i Lettland. Därifrån kommer till Lausanne bobstjärnan Jänis Kipurs, som tagit ett OS-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.