Kronprinsessan Victoria och statsminister Stefan Lövfen är på plats i Lausanne i samband med OS-omröstningen. Foto: TT.

”Viktigt tillkännagivande” – var en sponsorkupp av IOK

Publicerad

En stor del av världspressen var på tårna för att ta del av IOK:s presskonferens inför omröstningen kring vilken stad som ska få vinter-OS 2026. Det bidde ett nytt sponsoravtal för IOK.

– Tack för ert intresse så här tidigt på morgonen, normalt sett pratar jag inte ens med min fru vid den här tiden så ni förstår att det är något viktigt att tillkännage. Vi har ett nytt sponsoravtal med Coca Cola från 2021 till 2032, vilket är ett unikt långt avtal, sade IOK-chefen Thomas Bach strax efter 08.00-tiden med stort allvar. Även en mjölkproducent i Kina finns med i avtalet.

Nyheten var en besvikelse för den samlade presskåren.

– Många skämtade om att det kunde vara en kommersiell nyhet vilket det blev, säger SVT Sports reporter Björn Becksmo från Lausanne.

Det var ett stort pressuppbåd på plats i samband med presskonferensen vid IOK-högkvarteret i Lausanne. Teorin som cirkulerat handlar om att både Sverige och Italien skulle få varsitt OS.

Omröstningen mellan Milano/Cortina och Stockholm/Åre kommer att äga rum klockan 16.00 i eftermiddag och resultat meddelas 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer