Amerikanskan Simone Biles har tagit fyra OS-guld i detta OS. Foto: TT Nyhetsbyrån

Biles fixade guldkvartett

Uppdaterad
Publicerad

Ett, två, tre, fyra OS-guld har Simone Biles tagit i Rio de Janeiro. På tisdagen var det dags för den 19-åriga amerikanskan att ställa sig högst upp på prispallen sedan hon segrat i damernas fristående program.

Biles belönades med 15,966 poäng för sin insats och vann före landsmaninnan Aly Raisman på 15,500 poäng. Amy Tinkler, Storbritannien, tog brons på 14,933.

Exklusiv skara gymnaster

I och med tisdagens guldmedalj blev Biles den femte medlemmen i en exklusiv skara kvinnliga gymnaster som har vunnit fyra guldmedaljer i samma OS.

Där ingick sedan tidigare Larisa Latynina, som vann fyra guld för Sovjetunionen i Melbourne 1956, ungerskan Agnes Keleti (Melbourne 1956), tjeckiskan Vera Caslavska (Mexico City 1968) och rumänskan Ecaterina Szabo (Los Angeles 1984).

Fick nöja sig med silver

I herrarnas mångkamp fick ukrainaren Oleg Vernjajev nöja sig med silver, slagen av mångkampsmästaren Kohei Uchimura med blott 0,099 poäng. Men i herrarnas barrfinal fick 22-åringen revansch och vann på 16,041 poäng före amerikanen Danell Leyva och ryssen David Beljavskij.

Den kinesiske världsmästaren You Hao misslyckades och hamnade utanför pallen, vilket innebar att det kinesiska herrgymnastlaget blev utan guld i Rio-OS.

Veteranen tog hem räckguldet

I räckfinalen fick tyske veteranen Fabian Hambüchen äntligen ett OS-guld efter brons i Peking och silver i London. Nu vann han på 15,766 poäng. Danell Leyva, USA, och Nile Wilson, Storbritannien, tog silver och brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer