Europeiska olympiska kommitténs tidigare ordförande, Patrick Hickey, är misstänkt för olaglig biljettförsäljning i samband med Rio-OS – nu har han släppts mot borgen. Foto: TT

Efter OS-skandalen – Patrick Hickey släppt mot borgen

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare ordföranden i Europas olympiska kommitté, Patrick Hickey, har släppts mot borgen. Irländaren har suttit häktad sedan han greps i Rio de Janeiro under OS, misstänks för olaglig försäljning av OS-biljetter, olaglig marknadsföring och kartellbildning.

Enligt hans advokat är anledningen till att han nu släpps mot borgen, på motsvarande drygt fyra miljoner kronor, att 71-åringen lider av hjärtproblem och behöver genomgå en operation.

71-åringen, som även är ledamot i Internationella olympiska kommittén, misstänks ha fört vidare OS-biljetter till svartabörshajar som sålt biljetterna till överpriser. Han nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer