En syn vi får se om fyra år. Foto: Bildbyrån

Fem nya sporter med i OS 2020

Uppdaterad
Publicerad

Välkomna skateboard, surfning, klättring, karate och baseboll/softboll till den olympiska familjen. Från och med Tokyo 2020 utökas antalet sporter i sommar-OS till 33.

Fyra nya sporter och en nygammal kommer att få vara med på OS-programmet i Tokyo 2020. IOK har beslutat att låta baseboll/softboll göra comeback, samtidigt som man välkomnar in yngre sporter som skateboard, surfning och klättring. Även karate tar plats när sommar-OS utökas till 33 idrotter.

– Det här är verkligen en milstolpe när det handlar om att förnya OS-programmet, något som vi kommer att få uppleva om fyra år i Tokyo 2020, säger Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach enligt AFP.

OS i Rio de Janeiro 2016

Oklart om basebollstjärnor

De fem tillkommande sporterna röstades enhälligt in, men vissa uttryckte oro över huruvida basebollstjärnor från amerikanska proffsligan MLB skulle delta eller ej.

– Just nu vet vi inte om de som spelar i USA kommer att vara med i Tokyo. Vi hoppas att det internationella basebollförbundet kan hitta en överenskommelse med USA:s proffsliga, på samma sätt som man har gjort med basket och ishockey, säger IOK-ledamoten Franco Carraro.

I OS i Rio, som invigs på fredag, har rugby och golf tillkommit jämfört med OS i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet