Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson: ”Hoppas det blir kamp om guldet”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska OS-medaljer i golf är inom räckhåll. Inför den avslutande rundan i morgon kommer Henrik Stenson från sin andraplats gå ledarboll. ”Förhoppningsvis blir det en kamp om guldet”, säger han till SVT Sport.

När mästerskapets tredje runda skulle inledas var Stenson ensam trea bakom belgaren Thomas Pieters på andraplats och australiern Marcus Fraser i ledning. När den avslutades var svensken ensam tvåa, ett slag bakom ledaren Justin Rose, Storbritannien.

”Tvungen att jobba hårt mentalt”

Stenson drog till med en 68-runda, tre under par. Totalt är han elva under par inför avslutningen.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Bra jobb därute, banan spelades i samma vind som på träning och nästan tvärtemot mot torsdag/fredag. Kanske lite tuffare och jag var nöjd med scoren och framförallt spelet på sista nio. Nu försöker jag krama ut det sista imorgon och förhoppningsvis blir det en kamp med Justin om guldet, säger Stenson till SVT Sport.

Bakom honom på tredje plats infinner sig australiern Fraser, två slag efter Stenson och tre efter Rose.

Stenson kommer precis som i dag gå ut sist när det avgörs under söndagens avslutande runda. Där går han ledarboll med Justin Rose och Marcus Fraser. De går ut klockan 15.39 svensk tid.

Lingmerth delad fyra

David Lingmerth slog till med en 68-runda på den tredje dagen och spelade tre under par. Totalt är han sex under par och delad fyra tillsammans med två andra inför den fjärde och avslutande dagen.

– Jag ligger väl sex slag från ledningen, och det är väl en del. Men om jag spelar bra och de (i toppen) kanske får det lite kämpigt så finns det en chans för mig. Stenson ligger bra med också så vi får hålla tummarna för honom, säger Lingmerth till SVT Sport.

Skulle flera spelare i toppen dela på de tre översta platserna väntas särspel tills de tre medaljerna har fått sina ägare.

Ledartavlan (topp fem)

1. Justin Rose, Storbritannien  -12

2. Henrik Stenson, Sverige  -11

3. Marcus Fraser, Australien  -9

4. Bubba Watson, USA  -6

4. David Lingmerth, Sverige  -6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet