Dubble OS-vinnaren: ”Två guld är bättre, men hon är störst”

Uppdaterad
Publicerad

Gunnar Larsson vann två OS-guld i simning, 1972. Sarah Sjöström har tagit tre medaljer, 2016. ”Även om två guld är bättre är det ingenting att diskutera. Sjöström är störst”, säger Larsson till SVT Sport.

Larsson var senaste svensk att vinna två guld på OS i simning, något Sjöström ännu inte gjort – trots sitt fenomenala OS. Är Sjöströms bedrift ändå större? 

– Det är ett självklart svar på det, sa en skrattande Gunnar Larsson, två guld är ändå bättre än tre medaljer. Men det är ingen idé att diskutera det för Sarah är en större simmare än vad jag var.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Hon har tagit en drös medaljer på EM, VM och nu på OS. Ingen kommer upp i hennes kvalité. Nu måste vi utnämna henne till den största i svensk simhistoria, säger Larsson till SVT Sport.

Begränsar sig till nästa OS

– Hon är väl den simmaren som gjort mest antal lopp. Det är outstanding att hålla den nivån trots många lopp. Jag tror att hon till nästa OS kommer att begränsa sig i antalet grenar som hon ställer upp i, då är hon mer rutinerad, säger Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet