”Hade tagit ut mig själv om jag var förbundskapten”

Uppdaterad
Publicerad

Efter EM-silvret i lag 2013 på hemmaplan har de två senaste internationella mästerskapen slutat i stor besvikelse för fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål. 25-åringen har då tvingats dra sig ur på plats på grund av skadade hästar, bakslag som fick honom att göra stora förändringar i upplägget mot OS i Rio.

– Förra året hade jag i genomsnitt fem hästar och mycket annat. I år så har jag bara fokuserat på hästarna, vi har 15 i stallet, och det blir en helt annan ridning och en helt annan satsning, berättar Ludwig Svennerstål för SVT Sport.

Se hela reportaget med Ludwig Svennerstål från hans hem i engelska Badgerstown och hör om de förändringar han gjort i sin satsning mot OS i Rio i sommar. Möt också en av hans favoriter i stallet som kan bli den som får förtroendet vid en OS-start.

Se klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rio 2016

Mer i ämnet