Foto: Bildbyrån

Sundhage: ”Det är ett kaos, ett lugn, det är allting”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har slagit ut regerande OS- och VM-guldmedaljören USA. Med 1–1 efter full tid och förlängning avgjordes allt på straffar – där svenskorna sensationellt tog sig vidare till semifinal. ”Det går inte att sätta ord på det”, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Den svenska förbundskaptenen Pia Sundhage var lyrisk efter slutsignalen.

– Går inte att sätta ord på det. Det är ett kaos, det är ett lugn, det är en lycka, det är allting på en och samma gång, säger hon till Viasat.

OS i Rio de Janeiro 2016

”Gjort något inget annat lag gjort”

– Taktiken kanske inte var världens roligaste fotboll, men den var bra. Jag är så imponerad av dessa ståtliga tjejer. Vi har gjort något som inget annat lag har gjort – vi har skickat i väg USA, fortsätter Sundhage.

En av huvudrollsinnehavarna i det stora dramat i Brasilia var den svenska målvakten Hedvig Lindahl.

– Alex Morgan kommer upp först mot mig, och just henne har jag studerat bra så jag visste att hon skulle slå till mitt högra. Så den kändes rätt så skönt att börja med, säger hon till Viasat.

– När Press sköt över, stressad säkert, kändes det klart.

”Var som vi trodde”

– Det var som vi trodde. Vi parkerade bussen mer eller mindre ganska långa perioder av matchen men vi vet att vi är rätt så bra där och kan slå om på kontringar. I dag visade det sig att vi orkade hålla ut, och i strafftävlingen var vi starka, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet