Jenny Rissveds tränare Fredrik Ericsson. Foto: Bildbyrån

Rissveds tränare: ”Det var gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds gjorde sitt första OS och tog guld direkt. Tränaren Fredrik Ericsson var stolt över 22-åringen som var yngst i startfältet. ”Det var gåshud. Hon gör ett otroligt lopp”, säger han till SVT Sport.

Staben med svenskarna och tränaren Fredrik Ericsson skrek i full hals när Jenny Rissveds kom upp i sista backen med två minuter kvar av mountainbikeloppet.

– Det var gåshud, jag skrek hejvilt. Hon gör ett otroligt lopp, nästan fläckfritt. Jag är superstolt över henne, säger Fredrik Ericsson till SVT Sport.

OS i Rio de Janeiro 2016

Året inför OS har varit kantat av skador och trubbel. Hon har kämpat mot oönskade bakterier i kroppen, vurpat ner bland giftiga pinjelarver som orsakade brännsår – och sedan skadat armbågen. Det ledde till att kvalet i våras blev mycket tufft och ovisst innan platsen var säkrad.

– Hon har tacklat det jättebra, det hade varit lätt att bli nervös för hennes del.

Men tränaren Fredrik Ericsson trodde på sin adept.

– Jag trodde att hon skulle ta medalj, den känslan har jag haft. Men att vinna guld är ju ytterligare lite svårare, det är så mycket som ska klaffa. Jag hade hoppats men vågade inte tro på guld, säger han.

Se intervjun med Ericsson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet