Rolfö kunde trots allt le åt Sveriges avancemang. Foto: Bildbyrån

Rolfö: ”Mitt OS-tävlande slut”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö fick avbryta Sveriges kvartsfinal mot USA på grund av skada. Nu är blir det inget mer spel i Rio för 22-åringen, att döma av en post i sociala medier. ”Mitt OS-tävlande tar slut för den här gången”, skrev Rolfö på Instagram.

Det var en kvart in i första halvlek i kvartsfinalen mot USA som Fridolina Rolfö skadade högerfoten och fick utgå. Efter Sveriges skrällvinst över den regerande mästaren, väntade röntgen för Rolfö.

Och där fick Linköpingsanfallaren ett värre besked än vad hon väntat sig. Enligt ett inlägg på Instagram av Rolfö, som hon senare tog bort, trodde hon att foten var stukad. Men röntgen visade att så inte var fallet, och att det inte blir något mer spel för henne i Rio.

Rio 2016

Första stora mästerskapet

”Det var en fraktur i foten. Tråkigt nog tar mitt OS-tävlande slut för den här gången. Nu blir det att heja fram mina grymma lagkamrater till nya segrar”, skrev Rolfö i inlägget.

Rolfö ersattes i kvartsfinalen av klubbkamraten Stina Blackstenius, som gjorde Sveriges 1-0-mål. OS i Rio var 22-åringens första stora mästerskap.

Den svenska landslagledningen planerar redan för ett byte i truppen efter Rolfös skadad, twittrar fotbollsförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rio 2016

Mer i ämnet