Färdigtävlat för Alshammar och Sjöström. Foto: TT Nyhetsbyrån

Finalmiss för Sjöström och Alshammar

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen svensk i finalen på 50 meter frisim. Varken Sarah Sjöström eller Therese Alshammar lyckades ta sig dit. ”Jag är klar med OS nu och jag är jättenöjd, säger Sjöström till TT.

Hon hade redan tagit sig till tre individuella finaler, och där simmat hem en medalj av varje valör. Natten mot lördag, svensk tid, jagade Sarah Sjöström sin fjärde final i Rio.

Tillsammans med Therese Alshammar simmade hon i det första av två semifinalheat. Men de två svenskorna fick det inte riktigt att stämma. Sjöström slutade näst sist i heatet på 24.69 och var 16 hundradelar från final, medan Alshammar kom sist på 24.72.

Sjöström nöjd med sitt OS

Sjöström insåg ganska fort att det inte skulle räcka till final, och slängde upp både badmösssa och glasögon till publiken då det var hennes sista lopp i OS. Svenskornas tid var 13:e och 15:e, och trots finalmissen var det en nöjd Sjöström som kunde summera sitt mästerskap.

– Jag är klar med OS nu och jag kunde inte haft ett bättre. Jag tycker faktiskt det är ganska skönt att jag ska vara ledig i morgon. Det var svårt att få till det där riktiga adrenalinet när man gjort 16 lopp., säger Sjöström till Viasat.

”Man måste ju festa lite”

Nu tänker hon fira sina medaljer.

– Man måste ju festa lite, det gör man ju inte under säsongen. Nu kan man unna sig ett glas vin här och där, säger hon till TT.

För Alshammar innebär finalmissen att hon gjort sitt sista framträdande i ett OS.

– Jag trodde att jag skulle ha lite mer i kroppen. Men det hade jag inte i dag, inte den här kvällen, säger Alshammar till Viasat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer