Simone Biles, Katie Ledecky och Michael Phelps. Foto: Bildbyrån

USA överlägsen vinnare av medaljligan

USA plockade totalt 121 medaljer i Rio och är med det överlägsen vinnare av medaljligan. Sverige återfinns på plats 29 med elva medaljer.

OS i Rio är över och i medaljligan är USA överlägsen segrare med totalt 121 medaljer – 46 guld, 37 silver samt 38 brons.

Michael Phelps dominerade i simbassängen liksom Katie Ledecky och tillsammans tog de nio OS-medaljer. I gymnastik knep unga Simone Biles fyra guld och ett brons.

Rio 2016

Tvåa i medaljligan är Storbritannien med 67 och på tredje plats återfinns Kina som vann sju guld i simhopp och knep samtliga guld i bordtennis. Trots att alla ryska friidrottare var avstängda tog nationen totalt 56 medaljer och landar därmed på en fjärdeplats i tabellen.

För svensk del blev det totalt elva medaljer, varav två guld, och det ger en 29:e plats. Det är en placering bakom Danmark som i och med handbollsguldet passerade Sverige.

1;USA;46 guld;37 silver;38 brons;121 totalt.