Foto: Bildbyrån

Holmlund tog OS-brons efter fall

Publicerad

Skicrossåkaren Anna Holmlund tog brons i OS-finalen efter att fransyskan Ophelie David kört omkull. –Det är helt sjukt, säger Holmlund till SVT Sport.

– Det är helt sjukt. Det är kul som fan, säger Holmlund till SVT Sport.

Vann gjorde Marielle Thompson och tvåa var Kelsey Serwa, båda från Kanada. Holmlund hamnade sist i finalen men var aldrig avhängd. Då fransyskan körde bort sig kunde Holmlund ta hem bronset.

– Det var bra och lite dåligt fair and square. Sidorna var gyrmma och coachningen. Jag tillägnar segern till laget, säger Holmlund.

Sandra Näslund nådde aldrig stora finalen. Men i lilla fick hon sin revansch. Med ett leende från start till mål gick hon först över mållinjen. Hon slutade femma i totalen.

Om det var glädje i det svenska skicrosslägret i går var det desto dystrare miner i går, när Victor Öhling Norberg blev utslagen efter att ha hört omkull i slutet av ett åk.

– Om det var stolpe ut i går så var det desto mer stolpe in i dag, säger assisterande förbundskaptenen Eric Iljans till SVT Sport.

– Tjejerna åkte fantastiskt bra och hade lite tur på vägen. Det känns underbart, fortsätter Iljans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

OS i Sotji freestyle/snowboard

Mer i ämnet