Använd hashtagen #mittos14 för att prata OS med oss på SVT Sport. Foto: SVT

Bilder skickade till eller delade med SVT Sport

Uppdaterad
Publicerad

Så här hanterar vi bilder kring OS i Sotji som på olika sätt skickas till eller delas med oss.

Under de olympiska spelen i Sotji vill vi på SVT Sport dela upplevelserna med alla ni som på olika sätt relaterar till OS. Därför har vi tagit initiativ till #mittos14, för samtal, diskussioner, umgänge, frågor, reaktioner med mera.

På förekommen diskussion kring denna hashtag så vill vi förtydliga att varken SVT Sport eller någon annan styr över den, utan den är precis som andra hashtags fri för vem som helst att använda.

Vid vissa tillfällen önskar SVT Sport få dela även bilder. Då kommer vi att uppmana till att skicka dem till oss på svtsport@svt.se eller att dela via sociala medier. I våra uppmaningar att dela med sig av egna bilder via sociala medier så kommer vi i varje läge att vara tydliga med om syftet är att publicera dem på våra plattformar eller ej, samt villkor för detta. Bilderna ska då vara taggade med #mittos14 och den som äger bilden i sitt svar ange om vi får använda den enligt villkoren.

För bilder skickade till SVT, eller delade enligt ovan för publicering, så är villkoren för nyttjande:

Att du själv måste ha de fullständiga rättigheterna till bilderna, det vill säga att det är du som är fotografen och bilderna inte innehåller något upphovsrättsligt skyddat verk eller prestation skapad av någon annan.

Att SVT har rätt att nyttja bilderna (inom ramen för SVT:s verksamhet, det vill säga i tv-program, på svt.se samt via andra plattformar där man kan ta del av SVT:s utbud).

Att SVT inför nyttjandet får beskära och bearbeta bilderna utan ditt särskilda tillstånd.

Att SVT:s nyttjanderätt är obegränsad i tiden.

Att du accepterar att du inte är berättigad till någon ersättning för rättighetsupplåtelse.

Om vi utifrån ovanstående publicerar en bild så ska det tydligt framgå vem som har tagit bilden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.