Petter Northug. Foto: Bildbyån

Northug ifrågasatt av sin landslagsledning

Uppdaterad
Publicerad

Norska landslagsledningen ifrågasätter nu Petter Norhugs form efter dagens misslyckande i semifinalen.

– Det är långt i från godkänt. Vi måste sätta oss ner och prata med Petter, säger Norges landslagschef Vidar Løfshus till NRK.

Norska skidstjärnan Petter Northug kämpade lönlöst i semifinalen av sprintloppet i dag där han var fyra efter svenskarna. Efter loppet kom en viss kritik mot Northug från norska landslagsledningen.

– Det är långt ifrån godkänt och vi måste sätta oss ner och prata med Petter.  Det kommer signaler som inte är till belåtelse. Men vi hoppas att det ska lossna, säger Norges landslagschef Vidar Løfshus till NRK.

OS i Sotji längdskidor

Northug har haft en trasslig säsong då han var sjuk stora delar av hösten. Detta gör att formen inte har infunnit sig och det kan nu kosta honom startplats i resterande OS-lopp, som till exempel på fredagens lopp på 15 km klassisk.

– Vi har många bra åkare så vi får se. Det blir ett starkt lag med eller utan Petter, säger Löfshus.

Samtidigt vackalar norska landslagschefen om Northug är helt petad från resten av OS.

– Det tar vi först och främst med Trons (Nystad). Men vi är ganska säkra på att vi ser honom på startlinjen igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet