Jenny Rissveds. Foto: Bildbyrån

Osäkert när Rissveds kan tävla igen

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att OS-guldmedaljören i mountinbike Jenny Rissveds bryter sitt kontrakt med proffsteamet Scott-Sram. Rissveds manager Johan Elliot säger nu att det är högst osäkert när 23-åringen kan börja tävla igen.

23-åringen från Falun tävlade sparsamt i fjol efter att två familjemedlemmar avlidit på kort tid. Rissveds har berättat om sina problem med psykisk ohälsa, och depressionerna angavs som orsak till att kontraktet med Scott-Sram avbröts.

Rissveds gjorde en lyckad comeback på SM i somras, men körde annars sparsamt med tävlingar. I september meddelade hon att hon inte klarade att ställa upp i säsongsavslutningen i Lugano.

Rissveds manager Johan Elliot säger nu att det inte finns någon färdig plan för när hon ska vara tillbaka i tävlingsspåret.

– Nej, det finns inget sånt här och nu. Det går inte att sia om, det är ingen idé, säger han till Dalarnas tidningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.