Johan Larsson: ”Det var en tickande bomb”

Uppdaterad
Publicerad

Det skulle bli en berättelse om den hängivna idrottaren som satsade som en världselitlöpare, parallellt med sitt heltidsjobb. Men innan det reportaget hann sändas sa Johan Larssons kropp stopp. Jacob Hård har följt löparen som gick över gränsen i ambitionen att bli så bra som möjligt.

– Jag är helt inställd på att bli så bra som möjligt i löpning. Och jag kommer göra allt för att transformera min kropp och göra vad som krävs för att bli så bra som möjligt, sa Johan Larsson i intervjun i juni.

Några dagar senare blev han orkelös, svullnade upp och fick muskelvärk. Hans inre organ hade alarmerande låga värden och en av Sveriges bästa långlöpare tvingades stanna upp mitt under friidrottssäsongen.

Se reportaget av Jacob Hård.

Oseedat fokuserar på träningsbalans

De kommande veckorna fokuserar SVT Sports träningssatsning Oseedat på när träningen går överstyr, för elitidrottare och motionärer. Träning kräver kost och vila, ändå är det vanligt med energibrist och överträning. Hur hittar man en balans i sin träning? #oseedat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.