Foto: SVT Sport.

Musses 7 tekniktips du inte visste att du behövde

Uppdaterad
Publicerad

Långdistanslöparen Mustafa ”Musse” Mohamed listar här sju tekniktips som lyfter din löpning.

1. Hållningen: Gör dig ståtlig och lång. Föreställ dig att någon drar dig i tofsen.

2. Korrekt armpendling: Armarna ska pendla snett inåt men inte passera bröstets mittlinje. Och när du drar bak armarna ska handleden inte passera sidan av överkroppen. Energin ska gå framåt – inte i sidled.

3. Ägget: Var lagom avslappnad i händerna. Tänk dig att du håller i ett okokt ägg så blir handen lagom spänd. Håll fingrarna uppåt eller inåt.

4. Titta långt fram: Upp med blicken för en lång och ståtlig hållning. Ser du dina skor tittar du för långt ner.

5. Sänk axlarna: I löpning är det viktigt att springa avslappnat. Det är vanligt att axlarna åker upp mot öronen – sänk axlarna och dra skulderbladen bakåt.

6. Skjut fram höften: Genom att skjuta fram höften får du till en bra hållning. Puta inte bakåt med rumpan, för mycket svank är ansträngande för ländryggen.

7. Luta framåt: Är du rak eller bakåtlutad krävs det mer för att ta dig framåt. Med lite lätt lutning framåt får du lite gratis från början. Glöm inte att luta hela kroppen, från fötterna till huvudet!

Foto: Lars Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.