Östersund fullbordade jätteskrällen

Östersund har tagit sig vidare i Europa League efter en imponerande insats borta mot Galatasaray. Matchen slutade 1-1 efter ledningsmål för ÖFK på straff genom lagkaptenen, Brwa Nouri. Totalt 3-1 till Östersund efter 2-0 i första mötet.

Två gula kort och en hel del fula efterslängningar. Detta – med en ljudvägg av busvisslingar få fort gästerna rörde vid bollen – var vad Galatasaray gick in med inledningsvis mot Östersund. Inställningen var det inget fel på, men sämre var det med det taktiska.

Läs även: Galna publikfesten på skidstadion i Östersund

Europa League

Svensklaget hade under den första halvleken inga problem att hålla den turkiska storklubben borta från eget straffområde. Farligast blev det när anfallaren, Sinan Gumus, sökte upp en retur i straffområdet och sköt i stolpen i den 47:e minuten.

Samuel Mensah var en av många som fick hård uppvaktning. Foto: TT Nyhetsbyrå

Solklar straff gav ledningsmål

I den andra halvleken ägde hemmalaget bollen inledningsvis, men hade fortsatt svårt att skapa några vidare målchanser.

I stället kom den stora kallduschen för Galatasaray. Detta när Saman Ghoddos kämpade sig loss från sin försvarare efter djupledsboll, kom fri med målvakten och blev neddragen. Turkarnas målvakt, Fernando Muslera, hade redan ett gult kort, men klarade sig mirakulöst nog från ett andra och fick vara kvar på planen. Straffen tog Brwa Nouri hand om och placerade säkert in 1-0.

Utebliven anstormning

Ett kvitteringsmål till 1-1 kom i den 69:e matchminuten från försvararen, Ahmet Yilmaz Calik. Då var det många som väntade sig en ny tung anstormning. Men någon sådan kom aldrig. Östersund kunde utan större problem spela av matchen och är nu vidare i Europa League-kvalet.