Bröt armen för ett år sedan: ”Inte det smartaste”

Uppdaterad
Publicerad

Han tog silver i Rio de Janeiro för fem år sedan. Målet i Tokyo var guld. Men en skada förändrade allt.

– Jag har kämpat för att få rörlighet i armen och komma tillbaka i form, säger pistolskytten Joackim Norberg.

För ett år sedan föll Joackim Norberg och bröt armbågsleden i sin friska arm, den han skjuter med.

– Jag vill egentligen inte säga vad som hände. Men jag åkte på ett enhjuligt elfordon. Det var inte det smartaste jag gjort, säger han och skrattar.

Paralympics

Han kunde inte hålla i en pistol på tre månader och i takt med att armen sen successivt blev bättre fick han justera sin position och hittade inget normalläge. Det påverkade resultaten – och det mentala.

– Totalt sett har det stört jättemycket under året. Men formen har närmat sig sista tiden. Den är inte topp-topp men väldigt mycket bättre än för 2-3 månader sedan. Så gör jag jobbet har jag i alla fall möjligheten, säger han.

Hade guld i sikte

I sin inledande tävling i Tokyo slutade han på 19:e plats i kvalet och missade final. Imorgon skjuter han sportpistol 25 meter, där han tog sitt silver i Rio.

– Jag gick in i den här satsningen med guld i sikte. Det har jag inte riktigt nu. Men når jag final kan vad som helst hända, säger Joackim Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet