Philip Jönsson tillsammans med föräldrarna Mats och Ann-Christine. Foto: SVT Sport

Föräldrarnas lycka efter sonens guld: ”Det betyder jävligt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Philip Jönsson sköt hem Sveriges första Paralympics-medalj när han tog hem guldet i dagens skyttetävling.

På läktaren följde föräldrarna Mats och Ann-Christine Jönsson när sonen säkrade guldet.

– Det betyder jävligt mycket alltså, på ren svenska, säger pappa Mats Jönsson till SVT Sport.

Lyckan och lättnaden var påtaglig när föräldrarna Mats Jönsson och Ann-Christine Jönsson stod tillsammans med sonen Philip Jönsson, som precis tagit guld i skytte.

– Det är en stor lättnad, att det äntligen gick. Vi har strävat efter att skyttet ska hålla under en hel final, säger Mats Jönsson till SVT Sport.

Paralympics

Pappa Mats är också tränare och var även med på skyttebanan, han är nämligen med och laddar om skotten åt Philip. Han menar att det är mycket hårt arbete som äntligen har gett resultat.

– De närmaste vet hur mycket vi jobbar med skyttet och med sjukdomen. Vi kan inte träna som alla andra, utan vi kör tre till fyra pass i veckan som max. Och att ändå kunna leverera, det betyder jävligt mycket alltså, på ren svenska, säger han.

Mamma Ann-Christine var nervös men nerverna släppte sedan när medaljen säkrades.

– När jag visste att det skulle bli en medalj så blev det en sådan lättnad. Jag vet hur mycket det här betyder för honom och det är helt fantastiskt, säger hon.

KLIPP: Philip Jönsson: ”Obeskrivligt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet