Det blev ingen final för Anna Beck i Paralympics-debuten. Foto: Bildbyrån

Ingen final för Anna Beck i debuten

Uppdaterad
Publicerad

Anna Beck nämndes som möjlig guldkandidat inför velodromcyklingen i Paralympics. Men svenskan slutade sexa i kvalet på 3 000 meter och missade finalen.

Det blev ett högklassigt kval i den erkänt snabba cykelvelodromen i Izu, tre timmar sydväst om Tokyo, med inte mindre än tre världsrekord. Först ut var tyskan Denise Schindler som noterades för 3.57. Därefter slog Xiaomei Wang, Kina, till med 3.55 innan Paige Greco, Australien, noterades för imponerande 3.52. I finalen vann Greco guldet före Wang – återigen på nytt världsrekord (3.50).

För svenska guldhoppet Anna Beck gick det tyngre. Den 41-åriga debutanten slutade sexa på 4.03 och var därmed tre sekunder ifrån fjärdeplatsen som hade gett en finalbiljett.

Paralympics

– Jag hade mycket högre mål än så här, så jag är missnöjd. Jag tyckte att jag tryckte det som fanns, men tiderna var inte bättre än så, säger Beck till SVT Sport.

Hon har dock två chanser kvar i Paralympics – tempoloppet 31 augusti och linjeloppet 2 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet