Pernilla Lindberg på Paralympics Foto: Bildbyrån

Ingen ryggsimsfinal för Lindberg

Uppdaterad
Publicerad

Det är slutsimmat för Pernilla Lindberg i Paralympics. Häromdagen satte 27-åringen nytt svenskt rekord när hon blev femma i finalen på 200 meter medley, men det blev ingen ny uppvisning i bassängen.

I sin femte och sista distans under spelen, 100 meter ryggsim, simmade svenskan in på den nionde bästa tiden i kvalet. Hon var 1,6 sekunder från att knipa den åttonde och sista finalplatsen.

Lindberg slutade fyra i sitt försökslopp och såg ut att ha chans på en finalplats, men det efterföljande försöksloppet var snabbare och fem simmare tog sig förbi Lindberg.

Paralympics

Hon har tävlat på samtliga fem sträckor i Paralympics och det blev totalt tre finalplatser. Förutom medley-femteplatsen blev Lindberg även femma på 200 meter frisim. I 100 meter bröstsim slutade hon åtta i finalen, medan hon missade final på 100 meter fjärilsim.

Lindberg har aldrig tagit medalj på Paralympics men i VM och EM har det gått bättre. Lindberg tog två VM-guld för fyra år sedan och i våras plockade hon hem fyra medaljer vid EM i Portugal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet