Joackim Norberg med sin silvermedalj Foto: Maria Wallberg

Svenskt skyttesilver i Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Han hade chansen att knipa Sveriges första guld i Paralympics, men Joackim Norberg fick nöja sig med ett silver i 25 meter mixat pistolskytte. Trots det var han glad för medaljen. ”Det är min största framgång”, säger den nyblivna silvermedaljören till SVT Sport.

Joackim Norberg var en av de stora förhandsfavoriten inför Paralympics och var rankad etta i 25 meter mixat pistolskytte.

Norberg vann också semifinalen framför kinesen och finalmotståndaren, Xing Huang, och gick in i finalen med stort stöd på läktarna.

Paralympics

Para

– Man hörde ju stödet, men jag försökte inte tänka på det under finalen, säger Joackim Norberg.

”Det är små marginaler”

Väl i finalen tog svensken ledningen två gånger, bara för att se Huang kvittera i omgången efter. Så höll det på fram till den femte omgången då Huang tog kommandot, som han sedan höll matchen ut.

– Han sköt väldigt bra så det är inte så mycket att ord om. Jag hade lite otur med några skott, men det är så det är, det är små marginaler, säger Norberg.

”Det här är större”

Norberg gjorde internationell debut 2013 och fick sitt stora genombrott året efter då han vann dubbla VM-guld. Silvret i hans första Paralympicsmedalj och han största seger i karriären.

– Jag är väldigt omtumlad. Jag är rätt trött men det är fantastiskt skönt.

– Det är min största framgång. VM-guld i samma gren var ju stort, men det här är större.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet