Känslosamt när Ahlquist vann premiären

Uppdaterad
Publicerad

Guldhoppet Anna-Carin Ahlquist fick precis den start hon önskade i Paralympics i Tokyo. Seger med 3-1 i set mot turkiskan Nergiz Altintas i hennes första tävlingsmatch på 1,5 år. 

– När mitt namn kom upp på tavlan började jag gråta. Det kändes så mäktigt att vara här, att äntligen få spela, berättar hon för SVT Sport. 

Bordtennisspelaren Ahlquist vann första set med 11-1 och kanske gick det för lätt. Turkiskan tog nämligen andra men 11-4, 11-3 i de två sista seten visar att svenskan var klart bättre. 

– Spelet kändes bra. Jag är inte nöjd med andra set, men hittade fokus igen. Jag visste inte alls var jag stod, det var skakigt och nervöst innan men det är skönt vara inne i det nu, säger hon. 

Paralympics

Ahlquist spelar nästa match redan nu på förmiddagen svensk tid. Gruppspel gäller och en vinst tar henne direkt till kvartsfinal.

Andersson stark i slutbollarna

Ett annat medaljhopp är Emil Andersson som även han vann sin första match. 3-0 i set mot thailändaren Komkrit Charitsat låter enkelt men setsiffrorna 11-7, 13-11, 13-11 beskriver en väldigt jämn match. 

– Det satt väldigt hårt åt. Inget bländande spel men det är ju en del nerver i en premiär. Det betyder mycket för självförtroendet att veta att man är stark i slutbollarna när det är jämnt så det var skönt, säger Andersson.

Öhgren missar Paralympics

För Alexander Öhgren blev det inget spel alls. Han fick förkylningssymptom igår och tvingades avstå spel. Men han har testat negativt för covid och den medicinskt ansvarige Sara Dahlén är inte orolig att han smittat någon.  

– Han har haft eget rum i en lägenhet med andra men flyttas nu till ett annat hus. Och sen kommer han att åka till Sverige så fort som möjligt. Det är jättetråkigt förstås men han tar det med fattning, säger den svenske läkaren. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet