Kronprinsessan Victoria gläds åt Modins silver. Foto: SVT och TT Nyhetsbild

Kronprinsessan Victoria: ”De har kämpat hårt”

Publicerad

En silvermedalj för Zebastian Modin i Paralympics. Kronprinsessan Victoria gläds åt 23-åringens prestationer. – De har kämpat hårt och det var inte de bästa förhållande, säger hon.

Zebastian Modin tog hem silvret i sprinten för synskadade, vilket även blev Sveriges första medalj i Paralympics. En medalj som han först var något besviken över, då han hade hoppats på den ädlaste valören. Men efter medaljceremonin verkade svensken ha förstått vilken bedrift han åstadkommit.

Kronprinsessan Victoria däremot är väldigt glad över svenskens prestation i Paralympics och menar på att silvermedaljen är något han borde vara stolt över.

– Det var fantastiskt roligt, jag är väldigt glad för hans skull och hela teamet. De har kämpat hårt och det var inte de bästa förhållandena men trots det så tog han faktiskt ett silver, säger kronprinsessan Victoria till SVT Sport.

”Han är peppad”

I morgon väntar tio kilometersloppet i klassisk stil för Modin och enligt kronprinsessan är han redo för vad som komma skall.

– Jag har alldeles nyss pratat med Zebastian och nerverna börjar komma men han säger att han är peppad och i fin form. Men han är väldigt sådär ”Vi får se, det är i morgon” men han verkar laddad, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer