Missad final för båda svenskorna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust med 1-3 i set för både Anna-Carin Ahlquist, regerande guldmedaljör, och Ingela Lundbäck i semifinalen i bordtennis. Bronsmatch väntar nu för båda, som tävlar i olika klasser.

Efter ett misslyckat första set imponerade Ahlquist i andra mot Juan Xue. Men sedan tog det stopp. Två raka set-förluster innebar 1-3 totalt och missad final för svenskan.

– Det känns skitjobbigt. Jag är jättebesviken, säger en tårögd Anna-Carin Ahlquist till SVT Sport efter matchen.

Paralympics

– Jag tycker att jag spelade bra, försökte hitta riktningar hela tiden. Jag slet så gott det gick. Men hon gör mig ganska dålig, hon var bättre. Men jag trodde att jag skulle reda ut det, hela vägen fram till sista bollen. Jag hade möjligheterna, säger hon.

Ahlquist kunde därmed inte försvara sitt guld från London, utan får istället sikta in sig på ett brons.

– Jag ska ge det en chans. Jag och Ingela får hjälpas åt för att komma på fötterna. Släpper inte utan kamp. Men det svider jättemycket, säger hon.

Lundbäck: ”Är nära”

Även Ingela Lundbäck, som ställdes mot världsettan Bian Zhuang i klass fem, föll med 1-3 i set.

– Tråkigt, är nära men sätter inte mina lägen, då kan jag inte vinna.

– Måste vara offensiv med min backhand, säger hon.

Se hela matcherna i sändningen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet