Zebastian Modin kraschade – tvingades bryta

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin inledde starkt och var tvåa i längdloppet över 10 kilometer för synskadade på Paralympics då han hamnade utanför banan och kraschade illa mot en stenvägg. Han var tvungen att ledas av banan och fick sedan hjälp.

– Först tog det jävligt ont och stavarna gick av. Jag började må illa och blev väldigt arg. Det har varit blandade känslor sedan dess, ibland har jag skrattat lite och ibland har jag bara velat kasta grejer, säger Modin till SVT Sport.

Vann tävlingen gjorde den kanadensiska storfavoriten Brian McKeever före amerikanen Jake Adicoff och vitryssen Jurij Holub.

– Han fick instruktionen att gå rakt, men går höger i sista backen. Då finns där en stenvägg som han åkte rakt in i. Han har skrubbsår i ansiktet och benet, men inget är någon fara, säger förbundskapten Linda Andersson till SVT Sport.

Paralympics

”Kunde ha vunnit”

Modin togs sedan om hand av läkare och får stöd av hela det svenska laget.

– Idag kunde jag ha vunnit, men det gjorde jag inte. Det är inte så mycket mer att säga om det. Jag är besviken och tänker att ”fan vad dum jag är”. Det är så jävla dåligt. Jag åkte bara rakt av banan in i stenväggen och den vann, säger han.

”Kunde ha åkt härifrån med tre”

Sveriges medaljskörd i Paralympics ser alltså ut att stanna vid ett silver som togs av just Zebastian Modin i sprint.

– Det är klart jag är nöjd för att jag tog en medalj, men jag känner att jag hade kunnat åka härifrån med tre. Jag vet inte vad det är, stolpe ut eller så är jag en dålig åkare. Jag vet inte, säger en uppgiven Modin.

Modin har fått vård och har skrubbsår i ansiktet och på benet, men enligt honom själv är det ”småblesyrer i sammanhanget.”

Här är resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet