Anna-Carin Ahlquist. Foto: TT

Stabil Ahlquist klar för kvartsfinal: ”Känslan är fantastisk”

Uppdaterad
Publicerad

En seger för guldhoppet Anna-Carin Ahlquist hade säkrat en kvartfinalplats.

Och visst säkrade hon sin plats i kvartfinalen när hon besegrade Dararat Asayut från Thailand med totalt 3-1 i set.

– Jag hade inte ens tänkt på det (avancemanget till kvartfinal). Jag var mest nöjd över att jag vann matchen, säger Anna-Carin Ahlquist till SVT Sport.

Under förmiddagen gick hon sin andra match när hon ställdes mot Dararat Asayut från Thailand.

Världsettan Ahlquist tog hem första set med siffrorna 11-7 efter bara drygt sex spelade minuter. Svenskan var lika säker i andra set, som hon vann med 11-5. Thailändskan inledde set nummer tre genom att gå upp i en 5-1-ledning. Ahlquist kämpade sig tillbaka till 10-10, men det var Asayut som reducerade till 2-1 i set efter seger 13-11.

Paralympics

– Det var onödigt att ligga under där i tredje set och få slita istället för att köra på ordentligt, säger Anna-Carin Ahlquist till SVT Sport.

Fjärde set blev spännande och jämn men Anna-Carin Ahlquist var snäppet vassare och vann till sist med 11-9. Totalt 3-1 i set (11-7, 11-5, 11-13, 11-9).

– Jag hade inte ens tänkt på det (avancemanget till kvartfinal). Jag var mest nöjd över att jag vann matchen, säger hon.

– Jag tyckte att förra matchen var bättre men det här var ett helt annat spel och taktik. Men jag är nöjd över att jag höll ihop det och vann. Känslan är fantastisk, avslutar Ahlquist.

Hon är nu klar för kvartsfinal efter två segrar på två matcher.

MER FRÅN PARALYMPICS: Ingen final för Anna Beck i debuten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet