Svensk sjätteplats i längdhoppsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Jonsson slog till med en sjätteplats i längdhoppsfinalen – på nytt personbästa. ”Man är bara lycklig, tom, så svårt att förklara. Det var typ tio centimeter från medalj”, säger Jonsson till SVT Sport.

Det blev en sjätteplats för Tobias Jonsson i T12-klassen, som fick till sitt längsta hopp i det sjätte och sista försöket. Hoppet mätte 6,97, vilket innebar nytt personbästa.

– Vilken fin punkt han sätter för tävlingen. Personligt rekord med fyra centimeter när det som bäst behövdes, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

Paralympics

”Kunde inte gjort bättre”

– Man är bara lycklig, tom, så svårt att förklara. Det var typ tio centimeter från medalj, men de var bara bättre, det är bara att inse. Jag kunde inte gjort bättre känner jag, säger Tobias Jonsson.

– Det finns mycket mer känner jag, men jag kan inte göra något mer i dag.

Storebror nia

För hans storebror Per, som blev fyra i London för fyra år sedan, blev det en niondeplats med 6,71 i sitt tredje hopp.

– En tomhet, en ren tomhet. Den känslan som jag haft de senaste dagarna har jag aldrig upplevt innan. Formen är där den ska vara och har aldrig varit bättre, och så är det någonting som händer i skallen mellan inhoppning och tävlingen, säger Per Jonsson besviket.

Guldet gick till sydafrikanen Hilton Langenhoven, silvret till Kamil Aliyev, Azerbajdzjan och bronset till Doniyor Saliev, Uzbekistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet