Paralympics-loggan. Foto: Bildbyrån

Paralympier smittade – nya åtgärder väntas

Uppdaterad
Publicerad

Paralympics börjar om mindre än en vecka. Nu har två fall av coronasmitta bland paralympier upptäckts.

– Testningen fungerade under OS, men pandemin har sedan dess förvärrats i Tokyo och vi ser därför över åtgärderna, säger Paralympicschefen Hidemasa Nakamura enligt sajten Inside the games.

Två fall av coronasmitta bland de paralympier som flyttat in i OS-byn i Tokyo har upptäckts.

Dessutom har ytterligare runt 100 fall, relaterade till spelen som inleds den 24 augusti, konstaterats sedan den 12 augusti.

Paralympics

Därför ska organisationen för Paralympics se över hur man kan stärka skyddet mot viruset. Man överväger att göra tester oftare och införa fler restriktioner för dem som har ackreditering till Paralympics.

– Testningen fungerade under OS, men pandemin har sedan dess förvärrats i Tokyo och vi ser därför över åtgärderna. Paralympics startar på tisdag så vi måste komma med ett besked så snart som möjligt, säger Paralympicschefen Hidemasa Nakamura enligt sajten Inside the games.

SVT sänder Paralympics som drar igång på tisdag 24 augusti. Hela guiden till mästerskapet hittar du här.

KLIPP: Blev mobbad – nu klar för sitt fjärde paralympics (15 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet