Foto: TT

Publiksuccé i Pyeongchang för Paralympics

Paralympics i Pyeongchang har blivit en publiksuccé. Med sex dagar kvar av spelen har man redan slagit de tidigare biljettrekorden för Paralympics.

Under tisdagen såldes biljett nummer 320 531 – vilket gör att man slår det tidigare rekordet som sattes vid Sotji-spelen 2014.

De senaste biljettsiffrorna är dessutom nästan dubbelt så många som de 162 974 biljetter som såldes till Paralympics 2006 i Turin.

Internationella paralympiska kommittén, IPC, säger i ett uttalande att biljettrekordet speglar ett ökande globalt intresse för para-sporter.

– Gensvaret från idrottarna och det koreanska folket har varit fantastiskt de första tre dagarna. Nu hoppas jag att organisationskommittén kan öka försäljningen ytterligare med sex dagar kvar av spelen, säger IPC-presidenten Andrew Parsons enligt nyhetsbyrån Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer