Segraren om Modin: ”Han hade chans att slå oss”

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin ledde före storfavoriten Brian McKeever på 10 kilometer innan han kraschade in i en stenvägg. Kanadensaren tror att det hade kunnat bli en svensk skrällseger.

– Jag tror det hade varit tajt ända in i mål och han hade chans att slå oss. Det hade kunnat vara en annorlunda prispall än det blev, säger han till SVT Sport.

Modin var själv inne på samma spår efter loppet.

– Idag kunde jag ha vunnit, men det gjorde jag inte. Det är inte så mycket mer att säga om det. Jag är besviken och tänker att ”fan vad dum jag är”. Det är så jävla dåligt. Jag åkte bara rakt av banan in i stenväggen och den vann, säger han.

Paralympics

Modin var den enda åkaren som hade valt att staka hela loppet. McKeever förklarar hur han upplevde tävlingen.

– Vi började bra, men Zebastian var före oss. Han parstakade, vilket visar hur stark han är. Plötsligt hörde vi att vi var före och att han hade kraschat. Det är inte på grund av något sådant man vill vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet