Ricardinho sköt guldet till Brasilien. Foto: Bildbyrån

Solomål frälste hemmanationen

Uppdaterad
Publicerad

Brasilien höll för favoritskapet på hemmaplan i 5-a-side-fotbollen. I finalen besegrade man Iran efter stor show av Ricardinho som fick SVT Sports expert Mark Blake att bli sentimental. ”Det är vackert, det är poesi, det är kärlek”, säger han om matchens enda mål.

– Det är härligt höra ljudet av medaljen som vi slitit så för, säger storstjärnan Jefinho och skakar medaljen som låter som en liten skallra.

Strax därefter passerar segerskytten Ricardinho och skakar sin medalj på samma sätt.

Paralympics

– Det är mitt tredje Para-guld och det är bästa tänkbara att vinna på hemmaplan, med familj och vänner här säger han till SVT sport.

Det vackra solomålet, där Ricardinho dribblar sig genom försvaret och ur snävvinkel hittar en lucka som gav Brasilien Paralympiskt guld.

”Tillägnar alla brassar segern”

– Vi visste att Irans målvakt är stor så vi skulle försöka skjuta låga skott. Jag kom in från kanten och sköt längs marken. Och så blev det segermålet, jag är så lycklig, säger Ricardinho.

– Men det viktiga var att vi spelade bra och förtjänade att vinna.

Jefinho menar det starka stödet från läktarplats har varit en klart bidragande orsak till framgången.

– Vi lyckades nå vårt mål och jag vill tacka publiken och tillägna alla brassar segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet