Sportchefen: ”Jag är rörd faktiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska truppens sportchef Niclas Grön är oerhört nöjd med Paralympics i Kina som avslutas idag.

– Jag är rörd faktiskt. Jag är så otroligt imponerad av truppen, säger han till SVT Sport.

Vi möter Niclas Grön efter att Ebba Årsjö tagit hem guldet i slalom och truppchefen är lyrisk över den nya svenska stjärnan som åker hem med två guld och ett brons.

– Hon är helt fantastisk. Det är ingen tvekan, det är allt eller inget. Ebba ger sig inte och hon har känslorna överallt och hon är så häftig, vilken tjej! Jag är så imponerad, säger han.

Paralympics

Slalomguldet kom dessutom dagen efter att hon föll i medaljläge i storslalomen och det var osäkert om hon ens skulle kunna åka.

– Jag trodde det var över. Men det är så häftigt att Ebba gör det på det här viset. 50/50 ända till klockan sex på morgonen om hon skulle starta och så åker hon helt fantastiskt.

Sju medaljer av nio deltagare

Den svenska truppen har bestått av nio deltagare – som kommer hem med sju medaljer.

– Det är helt fantastiskt. Jag fick ta fram blocket och skriva ned vilka historiska ögonblick vi är med om just nu, det är så häftigt.

– Hur är det  att vara truppchef?

– Jag är rörd faktiskt. Jag är så otroligt imponerad över den här truppen och efter de här förutsättningarna och där vi landade. De presterar på max i lopp efter lopp, det är fantastiskt och jag hyllar teamet, säger Niclas Grön.

Svenska medaljer i Paralympics 2022:

Guld: Ebba Årsjö, superkombination och slalom

Silver: Curlinglaget och Zebastian Modin på 12,5 km

Brons: Ebba Årsjö störtlopp, Zebastian Modin, 20 km och sprint

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet