Stefan Olsson ger tummen upp efter den inledande segern i Paralympics. Foto: Bildbyrån

Medaljhoppet Stefan Olsson lätt vidare

Uppdaterad
Publicerad

Ett av Sveriges stora medaljhopp i Paralympics, Stefan Olsson, gick lätt vidare till den andra omgången i Tokyo.

34-årige Olsson slog brasilianaren Daniel Rodrigues med 6-3,6-2 i rullstolstennis på 76 minuter.

– Det var helt okej för att vara en första omgång även om jag inte kom upp i mitt aggressiva tempo. Det gällde att få in mycket boll på Rodrigues som missar ganska mycket och det gjorde han i dag. Det var en bra match taktiskt men det finns mycket mer att ge och jag hoppas på att hitta det till nästa omgång, säger Olsson till SVT Sport.

Paralympics

Olsson väntade in den andra studsen och placerade en forehand svårt, Rodrigues orkade inte lyfta upp bollen, och avgjorde matchen inför tomma läktare.

Vinnande slag Olssons segerrecept

Det var ett av Olssons 23 vinnande slag under matchen. Det var just de vinnande slagen som var den stora skillnaden. Rodrigues hade bara nio. 

Svensken rullade sedan fram till nätet, tog av sig kepsen, och tackade med en handskakning under lättsamma former.

Olsson är bara seedad tia efter att ha tävlat sparsamt under pandemin. I andra omgången möter Olsson israelen Sasson eller japanen Arai, bägge oseedade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet