Stefan Olsson. Foto: Bildbyrån

Stefan Olssons rörelse bakom US Open-vändningen: ”Jätteglad över beslutet”

Uppdaterad
Publicerad

Den rörelse som Stefan Olsson och de andra toppspelarna på herrsidan satte igång gjorde att US Open ändrade sig och släppte in rullstolstennisen igen.

– Jag är jätteglad över att de tog det beslutet, att de tycker att vi har rätten att vara där också, säger Olsson till SVT Sport.

Han är nia i världen och sju är direktkvalificerade till US Open och så finns det ett wildcard som ska delas ut.

– Jag ska söka det wildcardet, säger Olsson.

Paralympics

”Tar ingen större plats”

Han berättar om bakgrunden till att US Open, som tänkte köra en slimmad turnering, ändrade sig och släppte in rullstolstennisen igen.

– Det var vi som var topp 10 på herrsidan i världen som tyckte att vi skulle göra något åt det här och uppmärksamma att rullstolstennisen tagits bort. Vi är också så få som är där, jämför med 300-400 spelare som de börjar med. Vi tar ingen större plats och det är ingen större hälsorisk. Vi tyckte att vi förtjänade att vara med. Vi publicerade oss på sociala medier och helt plötsligt hade vi en dialog med US Open och till slut blev de positiva att ta in oss, förklarar Olsson.

”Problem med högerhöften”

Han har inte tränat lika mycket som förut under coronapandemin men kvällens beslut är en motivationshöjande faktor.

– Jag har lite problem med högerhöften som jag får undersöka. Nu när jag fått det här beskedet är det dags att börja träna ordentligt, lovar Olsson.

ARKIV: Här faller svenska stjärnan med rullstolen – men räddar ändå bollen (11 juli):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet