Svenskt pararekord av Pernilla Lindberg

Uppdaterad
Publicerad

Pernilla Lindberg slog svenskt pararekord i försöken på 100 meter fjäril med sina 1.11,79 men slutade näst sist och är utslagen.

– Jag har ju fyra distanser till och mitt huvudfokus är 200 fritt och 200 medley, säger hon till SVT Sport efter loppet.

Trots att det inte blir någon final var Pernilla Lindberg på glatt humör efter sitt första lopp i Paralympics-bassängen i Tokyo.

– Jag tycker det kändes bra, det var nytt personligt och svenskt parasim-rekord. Jag var glad att jag gick under 1.12, säger hon.

Paralympics

– Jag har ju fyra distanser till och mitt huvudfokus är 200 fritt och 200 medley. Det är väldigt tuff konkurrens, men det är bara att fokusera på sitt eget.

Watz utslagen på 400 fritt

Även Lina Watz blev utslagen på 400 meter fritt. Efter de två första vändningarna låg svenskan i mitten av heatet men tappade på slutet och blev sist.

– Det var tungt, långt. Jag märker att jag inte är en distanssimmare, jag är en sprinter. Det visste vi men vi sa att vi skulle prova att simma 400 för att få ett lopp i kroppen.

Sedan senaste Paralympics har Wats amputerat sitt högra vadben.

– Jag tror att jag bara har simmat 400 en gång sedan jag amputerade benet, för sedan har det varit pandemi och så där.. Så det var en upplevelse att simma det för andra gången här, haha. Det var lite tungt, jag kände att ”lilla” benet började krampa lite, det är så svagt nu.

För Watz återstår favoritdistansen 100 meter rygg på måndag.

– Jag är så taggad, det här var bara ett genrep. Nu ska vi börja om, träna fem dagar och sova, äta, vila och komma in i japansk tid och klimat. Jag tror att det kan bli jättebra.

SE KLIPP: Watz utslagen: ”Det var tungt”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet