Sveriges förbundskapten: ”Aldrig sett honom så vacklande”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade även mot USA , vilket betyder att Sverige har tre raka förluster. Förbundskaptenen Peter Narup är bekymrad över sin skipper Viljo Pettersson Dahl.

– Jag har aldrig sett honom så här vacklande. Det känns jättejobbigt, säger Narup till SVT sport.

Sverige förlorade matchen med 2-10 och skippern Pettersson Dahl bytte ut sig själv efter fyra omgångar.

– Jag kom med förslaget. Har man en sån match när det inte funkar alls ska man inte dra ut på det, säger den svenske skippern till SVT. Siktet är inte där det borde vara och jag missar enkla slag.

Paralympics

I första omgången mot USA missade Pettersson Dahl båda sina stenar och USA tog två poäng. Fler misstag gav USA en ledning med hela 6-0 efter fyra av de åtta omgångarna.

– Viljo har det jättekämpigt med att hitta känslan i isen, säger Peter Narup. Det här händer inte ofta för en curlingspelare, att man faller igenom helt och hållet.

Kristina Ulander tog över som skipper men matchen var redan förlorad. Imorgon väntar två nya matcher och då lär Viljo Pettersson Dahl vara tillbaka på isen.

–Vi har fullaste förtroende för Viljo. Vi ska bara stötta honom i det här, säger Peter Narup. Tidigare idag föll Sverige mot Kanada med 8-4 och laget har inlett turneringen med tre raka förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet