Foto: SVT

Sveriges målsättning: Sju medaljer i Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

I dag invigdes Paralympics i Tokyo. Under onsdagen startar tävlingarna med högt uppsatta mål för den svenska truppen – sju medaljer är målsättningen.

– Vi har några aktiva som ligger i topp av sina klasser, så det här är en gemensam bedömning vi gjort med förbundskaptenerna. Sju medaljer är det vi ska sikta på, säger Ines Lopes, sportchef i Parasportförbundet.

Medaljmålet för de 26 svenska deltagarna är alltså sju medaljer. Där finns tre starka guldhopp, enligt Lopes. 

Paralympics

Debutant – och heltidsproffs

Ett av dem är sportskytten Anna Normann. 35-åringen, som är debutant i paralympiska sammanhang, är också officer och ingår i Förvarsmaktens elitsatsning. Där har hon kunnat träna sportskytte på 50 procent av sin arbetstid. Och den senaste tiden ännu mer.

– Nu till Tokyo har de varit så schyssta att jag har kunnat skjuta 100 procent, för att vara så förberedd jag bara kan bli. Det betyder hur mycket som helst.

SE HELA INSLAGET HÄR:

Sveriges tre största guldhopp

Anna-Carin Ahlquist, bordtennis

Paralympics 2012: Guld i singel, silver lag

Paralympics 2016: Brons i singel

Anna Beck, cykel

VM 2021: Guld i tempo

VM 2017: Guld i linje

Anna Normann, sportskytte

Världsrekord 50 meter

Guld i VM, militära VM samt para-VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet