Foto: Bildbyrån

Besviken Viktoria Karlsson sexa i längdhoppet

Uppdaterad
Publicerad

Viktoria Karlsson slutade sexa i längdhoppet när friidrottstävlingarna i Paralympics drog igång på Olympiastadion i Tokyo i natt.

Svenskan hoppade 4,55 och var drygt tre decimeter från medalj.

24-åringen, som tävlar i klassen för synskadade, slutade därmed en placering bättre i Tokyo än hon gjorde i debuten i Rio för fem år sedan.

Trots det var besvikelsen stor efteråt.

Paralympics

– Det slutade ju inte på något roligt sätt. Jag är jättebesviken. Det var inte det här jag kom hit för, säger Karlsson till SVT Sport.

”Skönt att öka i sista”

Svenskan, som har ett personbästa på 4,77, säger att ansatsen strulade lite. Att hon gjorde tävlingens längsta hopp i sista omgången, var dock en ljuspunkt.

– Det är alltid skönt att kunna öka i sista. Det visar att man lyckats mentalt, men det räckte inte.

Silvania Costa de Oliveira vann på 5,00 och skrek ut sin glädje på den nästan tomma arenan. Asila Mirzayorova, Uzbekistan, knep silvret på 4,91 – fem centimeter bättre än trean Yuliia Pavlenko, Ukraina.

ARON TESTAR: Se Aron prova längdhopp med Viktoria Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet