Sveriges 17-åring debuterade i Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges 17-åriga debutant i Paralympics, Aaron Lindström har åkt sitt allra första lopp i Pyeonchang vilket resulterade i en 18:e plats.

– Det är skönt att få det gjort, men jag är ganska missnöjd faktiskt, säger han till SVT Sport.

Lindström, som ska tävla i slalom, storslalom och super-G, gjorde sitt allra första framträdande i Paralympics i super-G i den stående klassen för idrottare med funktionsnedsättning. Aaron Lindström är framförallt en slalomåkare och var inte helt nöjd efter sitt super-G.

– Det är skönt att få det gjort. Det är värsta stämningen här nere så man blir glad, men åket var inte så jättebra. Jag är ganska missnöjd faktiskt. Det är bara att ta nya tag och köra i övermorgon, säger Lindström till SVT Sport.

Paralympics

Vad är du missnöjd med?

– Jag fick inte riktigt fast skidorna och så släppte jag de inte riktigt som jag ville i åket.

Experten: ”Nu kan han andas ut”

– Det åket ska han vara supernöjd med, efter detta kan han andas ut och satsa på slalomen. Ett viktigt ett åk eftersom det ligger som grund till kombinationen, säger SVT Sport expert Henrik Kråklind.

Bronsmedaljören från i går Markus Salcher var den stora guldfavoriten, men höll återigen inte för trycket. Vann gjorde istället Theo Gmur från Schweiz som tog sitt andra raka guld.

Se alla resultat från de alpina tävlingarna här.

GUIDE: Så sänder SVT från Paralympics

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet