• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Ekonomin tvingar Reichard att sluta: ”Det är med sorg”

Publicerad

En av Sveriges mest meriterade paralympiska idrottare lägger av. Maja Reichard har beslutat sig för att sluta med simningen, av ekonomiska skäl.
– Det är med sorg jag gör det här. Det är väldigt mycket känslor, säger Maja Reichard till SVT Sport.

Maja Reichard slutar motvilligt, efter en karriär där hon har vunnit ett guld och tagit totalt fem medaljer i Paralympics, och dessutom har vunnit två VM-guld. Med bara drygt ett år kvar till Paralympics i Tokyo lägger hon ändå ner, eftersom det inte går att satsa som en vuxen fattiglapp, med för lite inkomster, sponsorer och prispengar.

– Jag orkar inte längre, det tar väldigt mycket energi att dra ihop ekonomi. Det är väldigt mycket förhoppningar som sedan inte går i uppfyllelse, säger Maja Reichard.

Vad är du mest stolt över?

– Jag är extremt stolt över mitt Paralympics-guld i London. Det är det största man kan vinna, och jag gjorde det på mitt första Paralympics.

Maja Reichard med guldet från London 2012. Foto: Bildbyrån

Hon har utsetts till Stockholms främsta idrottare och nominerats till Jerringpriset. Men Maja Reichard är numera 27 år, räkningarna måste betalas samtidigt som det inte går att jobba heltid och satsa mot Paralympics.

– Jag kommer inte att lämna simningen, jag kommer alltid att fortsätta träna för det är en frihetskänsla.

Du är bara 27, kan det kanske bli comeback om 5-6 år?

– Man ska aldrig säga aldrig, men då får vi nog sätta in lite mer ekonomi i det hela, säger Maja Reichard.

Här tar Maja Reichard skrällbrons i Rio 2016

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer