Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anna-Carin Ahlquist. Foto: Bildbyrån

EM-silver till besviket Sverige i lagtävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige knep ett silver när lagtävlingen i bordtennisens para-EM avgjordes i dag. Anna-Carin Ahlquist, individuell mästare för tre dagar sen, föll i den avgörande matchen mot Serbien. Senare tog Sverige ytterligare ett EM-silver.

Just Ahlquist förlorade även den inledande dubbelmatchen i par med Ingela Lundbäck mot den serbiska duon Nada Matic och Borislava Peric-Rankovic i dagens lagfinal.

Därefter kvitterade Ingela Lindbäck till 1-1 i finalen genom seger med 3-1 i set mot Nada Matic och ordnande fram en avgörande match. Den spelade Anna-Carin Ahlquist, som i onsdags vann individuellt EM-guld, mot Borislava Peric-Rankovic.

”Var guldet vi ville ha”

Där hamnade Ahlquist i underläge två gånger om och hämtade upp till 2-2 innan hon föll i det femte avgörande setet. Setsiffrorna blev 11-9, 8-11, 8-11, 11-9, 7-11.

Den svenska duon var inte nöjd efter finalförlusten.

– Nej, det kan man aldrig vara och inte i dag heller, säger Lundbäck till förbundets hemsida, och får medhåll av Ahlquist.

– Nej, det var guldet vi ville ha. Vi kan ta med oss att vi gjorde en bra dubbel och att vi hittade vissa taktiska lösningar för framtiden och då kanske Tokyo 2020, det här är början på resan dit, säger Ahlquist.

Tre ytterligare medaljer

Senare under dagen fick Sverige ett nytt silver genom Daniel Gustafsson och Emil Andersson i herrar klass 9. Det svenska laget föll mot Ukraina i finalen.

I övrigt har Sverige tagit två brons i dag, genom Alexander Öhgren/Victor Sjöqvist i herrar klass 3 och Fabian Rignell och Tobias Andersson i herrar klass 8.

Med de fyra individuella medaljerna har Sverige alltså totalt tio medaljer, det bästa EM:et sett till medaljer någonsin.

Se reportage om Anna-Carin Ahlquist och hennes tuffa år med cancerbehandling:

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Den aggressiva svenskans” väg mot paralympics

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer