Arkivbild: Pernilla Lindberg Foto: Bildbyrån

Guld för Lindberg i parasimning

Uppdaterad
Publicerad

Parasimmaren Pernilla Lindberg tog i morse guld på 100 meter frisim i Global Games i Australien. Lindberg visade formbesked. Tiden 1.01,62 är nytt personbästa, och nytt Global Games-rekord. – Nu blir det nationalsång och svensk flagga, skriver hennes pappa Roger Lindberg på Facebook.

Pernillla Lindberg följde upp gårdagens silvermedalj på 200 meter frisim med att ta guld på halva distansen. Hon sänkte sitt personliga rekord med två tiondelar och vann knappt. Lindberg var bara tre hundradelar före brasilianskan Ana Soares.

Både Lindberg och Soares satte personligt rekord på distansen. Brasilianskan var snabbast i försöken och knapp favorit inför finalen.

– En överlyckling Pernilla och alla på arenan verkade unna just henne guldet, fortsätter pappa Roger Lindberg.

Göteborgssimmaren inledde i söndags med att ta en silvermedalj på 800 meter frisim. På 400 meter frisim, dagen efter, tog hon ett nytt silver. Totalt har hon tagit tre silver och ett guld i tävlingarna.

En formtoppad Lindberg har satt svenskt rekord i samtliga fyra finaler. Därtill ett Global Games-rekord, 100 meter fritt.

INAS Global Games är världens största idrottsevent för paraidrottare år 2019. Tävlingarna pågår i Brisbane, Australien. Global Games är en bra värdemätare inför nästa års para-OS i Tokyo. Friidrottare, simmare och bordtennisspelare gör upp, och stora delar av världseliten i para-sportgrenarna finns på plats.

Då det gäller parasimningen så kan man säga att det är som ett VM för klassen S14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.