Ige siktar på ny medalj: ”Vet att jag är med och slåss”

Uppdaterad
Publicerad

Silver senast i London, nu längtar kulstötaren Jeffrey Ige efter tävlingsstart i Rio och kampen om en ny medalj. ”Jag är i väldigt bra form så jag tror att det kan räcka väldigt långt”, säger Jeffrey Ige till SVT Sport.

Jeffrey Ige har varit i Rio en vecka och känslan på träningarna lovar gott.

– Jag har hunnit köra några kulpass och det har känts väldigt lovande, säger Jeffrey Ige till SVT Sport.

Paralympics

32-årige Ige har medalj som ett tydligt mål samtidigt understryker han att konkurrensen är hårdare än någonsin tidigare.

– Alla de bästa är här, toppbredden har blivit väldigt mycket högre, det är fler som kan slåss om medalj än i London. Det kommer att bli väldigt tufft samtidigt inspirerande, för jag vet att jag är med där och slåss. Det ska bli väldigt roligt.

Han tänker ofta tillbaka på tävlingsdagen i London för fyra år sedan när han tog silver, en milstolpe i karriären med silverglädje som fortsatt motiverar till nya framgångar. Erfarenheten att ha varit på ett Paralympics tidigare är också något som ger lugn inför tävlingarna här i Rio.

– Jag har fortfarande den goa känslan från London. Jag vet hur det är att stå på en prispall i Paralympics, så det kommer att bli väldigt kul.

Se en längre intervju med Jeffrey Ige i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet