Östersund får arrangera para-VM i skidor och skidskytte 2023. Zebastian Modin tog tre medaljer i Paralympics i Peking tidigare i år. Foto: Bildbyrån.

Klart: Två para-VM till Östersund 2023

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart: para-VM i längdskidor och skidskytte kommer trots allt att arrangeras i Östersund vintern 2023. Mästerskapen går av stapeln i månadsskiftet januari-februari.

-Det känns jättebra, säger Bo Sköld, generalsekreterare i Svenska parasportförbundet.

Tidigare i somras beslöt förbundsstyrelsen i Svenska parasportförbundet att ställa in världsmästerskapen i längdskidor, skidskytte, snowboard och alpint, som skulle ha genomförts i Östersund, Åre och Klövsjö i början av 2023.

Nu kommer en tvärvändning, vilket innebär att längdåkning och skidskytte trots allt kommer att ordnas i Östersund i början av 2023.

-Det känns jättebra att det kommer bli längdåkning och skidskytte i Östersund 2023. Även om det hade känts ännu bättre om vi hade landat hela från början, men det gick inte tyvärr och så är det ibland, säger Bo Sköld, parasportförbundets generalsekreterare, till TT.

Får tävla på hemmaplan

Den 28-årige skidåkaren och skidskytten Zebastian Modin, som tävlar för Östersunds SK, är Sveriges stora guldhopp i VM. Nu kan han alltså få chansen att tävla i para-VM på hemmaplan.

I våras blev han historisk som Sveriges främste vinterparalympier genom tiderna när han tog två brons och ett silver under Paralympics i Kina. Därtill har han fler para-VM-medaljer på meritlistan.

KLIPP: Här hyllas OS-medaljören Zebastian Modin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.