Träningen ett måste för para-stjärnan Zebastian Modin

Uppdaterad
Publicerad

Efter två mycket tunga år var första riktiga träningspasset på väg mot Paralympics i Pyeongchang en njutning för längdskidåkaren Zebastian Modin. – Jag visste inte vart jag skulle ta vägen när jag kom hem för jag var varm i hela kroppen.

Tillsammans med guiden Albin Ackerot har Zebastian Modin tagit 4 paralympiska medaljer i klassen för personer med synnedsättning.

Men efter ett brons i Vancouver 2010 och två silver och ett brons i Sotji 2014, bestämde sig Ackerot att avsluta karriären som guide.

OS i Pyeongchang 2018

Skador och jakten på en ny ledsagare gjorde livet svårt för Zebastian Modin, så pass svårt att han var på väg att kasta in handduken. Men efter två år kom guiden Johannes Andersson in i bilden och det där första långpasset talade sitt tydliga språk.

– Där fick jag en sådan där aha-upplevelse: ”Det här mår jag verkligen bra av, sen på vilken nivå det kommer fortsätta...men det här måste jag fortsätta med, annars kommer jag inte kunna leva med mig själv och ingen annan kommer vilja träffa mig heller!”, säger Modin med skratt när han beskriver upplevelsen.

Se mer i reportaget ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet